Our Story

In 2014 begon chef Mark de Korte op de Bierkade in Hoorn met één duidelijke ambitie: een restaurant creëren dat gastronomie naar een hoger niveau tilt – geïnspireerd door de verfijning en beleving van de Middellandse Zee.

A smiling man with curly hair and a beard, wearing a dark t-shirt, taking a selfie in front of a body of water with rocks and hills in the background.

Wat begon als een droom, groeide uit tot Marque: een plek waar smaak, vuur en gastvrijheid samenkomen. Sinds 2018 bakken wij ons eigen zuurdesembrood, een trots onderdeel van onze signatuur, net als de risotto die al elf jaar ons menu siert.

Sourdough at Marque
Anasatacia

Vandaag staat een team achter Marque dat deze visie draagt:

Mark – Executive Chef & Owner

Mano – Chef de Cuisine

Anastacia – Hoofd Bediening

Mano Bakker
Mark de Korte & Mano Bakker @ De pontsteiger Amsterdam

Samen vormen wij het hart van Marque: een restaurant waar verfijnde gastronomie en warme gastvrijheid hand in hand gaan, en waar iedere avond een ervaring wordt om te herinneren.

Sourdough at Marque
Mark de korte
Mano Bakker
Mark de Korte